0
Ostoskori on tyhjä

Blogi

Kuivana on kiva tehdä hommia

Pari kertaa autonlaseja jo tänä syksynä rassanneena kuvittelin jo talven tulevan. Kaivoin varastosta talvipompat ja pipot. Vaan kuinkas kävikään. Lämpötila huitelee viittätoista plussaa pakkasen sijasta. Välillä rapsakkaa vesisadetta eli kunnon syyskuinen sää.Viikon verran niin verkkokaupasta kuin kivijalastakin lähti yksi jos toinenkin kassi ja laatikko pullollaan talvivaatteita. Varsinkin turvatakkeja ja -housuja. Kummasti on tällä viikolla kysyntä kääntynyt sadevaatteisiin. Niissäkin turvavärisiä myydään eniten, mutta ehkä mekin olemme turhan häveliäitä tarjoamaan pesula-asiakkaillemme hyviä, vapaa-aikaan soveltuvia sadetakkeja.

Sadeasujen valikoimassa Blåkläder teki niin asiakkaita kuin myyjiäkin sadeasun valinnassa auttavan uudistuksen. Sadevaatteet on jaettu suojaustasojen mukaan eri kategorioihin. Taso 1 = rankkoihin sääolosuhteisiin, taso 2 = rankempiin sääolosuhteisiin ja taso 3 = rankimpiin sääolosuhteisiin. Eri tasoissa muuttuvat niin materiaalit, ominaisuudet kuin vaatteen muotoilukin. Tason 3 hommissa tuskin tarvitsee tehdä ihan niin kovia liikeratoja kuin tason 1 töissä. Tason 1 määrittely kuvaa hyvin, että kunnon sadevaatteista on kysymys joka tasolla eikä mistään muovipusseista.

Taso 1:n sadevaatteissa on paljonkin yhteisiä nimittäjiä. Materiaalit ovat kevyitä, sadevaatteet on helppo pukea ja riisua (jes, ei mene enää hermot) ja kaikissa takeissa on irrotettava huppu. Sadehousuissa on napeilla säädettävät lahkeensuut. Lahkeet ovat riittävän leveät, joten housujakaan vedettäessä ei mene hermo. Lahkeista puheenollen, sadeasujen joukossa on myös irtolahkeet. Olisi mukava kuulla, mihin työhön ne natsaavat parhaiten. Yksi erikoisuus tässä ryhmässä on täyspitkä sadetakki, mallinumero 4325.

Taso 2 on oikea valinta niille, jotka työskentelevät ulkona, satoi tai paistoi. Vedenpitävyyttä pitää siis riittää pahimmassa tapauksessa koko työpäiväksi. Materiaalit ovat hengittävämpiä kuin tason 1 sadeasut. Sadetakkien hihansuut voidaan säätää ja hihansuissa on pehmeät resorit sisäpuolella. Ranteet tykkäävät! Eikä kauluksen fleecevuorauskaan ole pöllömpi tuntien mittaan. Sadehousuissa on kunnon henkselit, jotka saa tarvittaessa pois.

Taso 3 sadevaatteet ovat ”hard working” naisille ja miehille. Materiaalit ovat kestävintä laatua, samoin hengittävyys on omaa luokkaansa. Koska nämä sadetakit ja sadehousut on tarkoitettu todella rankkoihin olosuhteisiin, pienissä yksityiskohdissa on kiinnitetty huomiota. Esim. turvasadetakeissa on napitettava vesiura. Kun kerran vettä tulee, on ihan mukava ”ohjata” sitä oikeaan paikkaan.

Mahdammeko me suomalaiset kärsiä sadetakkiantipatiasta muita enemmän? Vapaalla liikkuessamme kärvistelemme repsottavien sateenvarjojen alla tai hankimme halpistakkeja, jotka tuntuvat päällä muovipusseilta. Nyt on ainakin tarjontaa ja hyvä tilaisuus kokeilla miltä tuntuu hyvälaatuinen sadeasu.

Kuvassa täyspitkä sadetakki mallinro 4325. Löytyy lyhyempääkin. Klikkaa kuvaa, näet koko valikoiman.