0
Ostoskori on tyhjä

Blogi

Reppu selkään ja kohti ammattia

Ammatillinen koulutus käynnistyi melkoisen uudistuksen läpikäyneenä. Vastedes osaaminen osoitetaan aina ns. näytöllä eli opiskelija osoittaa aidossa työelämän tilanteessa hallitsevansa ammattinsa vaatimat asiat. Työssäoppimisen määrä on lisääntynyt entisestään. Arjen tilanteissa opiskelija saa työyhteisöstä arvokasta tietoa niin työelämätaidoista kuin omasta ammattialastaan. Pelkona on se, että jotkut ammatissa tarvittavat osa-alueet jäävät vähäisemmälle huomiolle.Ammattiin voi opiskella Suomessa kaiken kaikkiaan 160 eri tutkinnonalalla. Toivon mukaan raja naisten ja miesten aloihin pienenee. Toimitamme SEDU:n eri opintosuunnille JALAS-turvakengät ja seurasin viime viikolla opintonsa aloittavien ryhmien kokoonpanoa. Tulevien maalarien (lue pintakäsittely) ryhmässä tyttöjen osuus oli 75%, kun taas logistiikassa tyttöjen osuus oli alle 20%. Olisivat luvut voineet olla kehnommatkin puolin ja toisin.

Onneksi niin työkenkä- kuin työvaatevalmistajat ovat heränneet naisten määrän kasvuun aiemmin perinteisillä miehisillä aloilla. Jalas valmistaa nykyisin useimmat turvakengät koossa 35-48. On siis huomattu myös ”isokenkäisten” määrän lisääntyminen.

Kaikilla verkkokaupassamme myynnissä olevilla työvaatemerkeillä on erikseen naisten mallisto. Blåkläderin mallisto on monipuolisin, sillä naisten mitoituksella löytyy tavallista työhousua, housua riipputaskuilla, turvavärisenä tai tummana. Työtakkien puolella löytyy samoin sekä huomioväristä että tummaa valikoimaa. Takkien kohdalla oma suosikkini on syksyn työmatkapyöräilyillä hyväksi koettu kuoritakki. Kummasti autoilijat kunnioittavat pyöräilijää, jolla on huomiovärinen vaatetus.

Koulujen alkamista juhlistaaksemme järjestämme Facebookissa arvonnan. Ilmianna ammattiin opiskelija, joko itsesi tai joku muu, joka ansaitsisi housut Blåkläderin joustavien housujen sarjasta. Oman valinnan mukaan joko farkkua, turvaa tai muuta stretchiä. Arvonta suoritetaan Yrittäjän päivänä 5.9.

Tsemppiä kaikille opiskelijoille, opettajille ja opiskelijoiden läheisille!

Pyykkärin porukka