Mattopesula Seinäjoella

Pesemme kaikki matot omassa pesulassamme Seinäjoen Pika-Pesussa Valtionkadulla. Näin vältymme turhalta kuljettamiselta. Pesutulos on meille kunnia-asia. Myös sen seuraaminen on helpompaa, kun pesu tapahtuu omalla väellä ja samassa tilassa.

Voit ajaa autosi aivan oven eteen ja huikata kantoapua. Olemme avoinna ma-to klo 8-17, pe 8-18 ja la 10-14 (kesälauantaisin suljettu). Jos kaipaat kuljetusta, ks. kohta Pyykin kuljetuspalvelu.

Ennen pesua matot tampataan ja tahrat poistetaan. Varsinainen pesu, joskus myös uusintapesu, joka ei tietysti asiakkaalle maksa enempää. Jotta matot kuivuvat mahdollisimman nopeasti, ne lingotaan erikoisvalmisteisessa mattolingossa ja kuivataan koneellisesti kuivaushuoneessa. Asiakkaan noutaessa matot ne on pakattu yksitellen muovipakkaukseen.

Tasopesu eli laakapesu on oikea menetelmä, jos mattosi on jokin seuraavista:
karvalanka, nukka, villa, puuvilla, paperinaru, plyyshi, dhurrie, paimentolais, buklee, sisal, kookos tai kumipohjainen matto. Tasopesun neliöhinta on 14,90 €/m².

Erikoistasopesu on oikea menetelmä seuraaville:
silkki, käsinsolmittu, nahka, kelim, marokko tai erittäin paksu ja tiheänukkainen nukkamatto. Erikoistasopesumaton neliöhinta on 21,40 €.

Konepestävät käytävämatot ovat perinteisiä räsymattoja. Samaan hintaluokkaan kuuluvat myös muovikuteista kudotut ja rahkakäytävämatot. Alle metrin levyisten käytävämattojen pesuhinta on 5,60 € per metri.

Isot konepestävät matot ovat materiaaliltaan kuten edellä, mutta niiden leveys on yli metrin. Hinta on 10,50 € neliömetriltä.

To Top