Blogi

Myymälän uutisia

Syksy on koittanut ja liikkeemme on myös lauantaisin auki klo 10-14.
Snickers riipputaskuhousut, stretch erä tarjoushintaan 99 €, sis.alv. (ovh 199 €).
Softshell-puserot ja housut ovat tämän hetken juttuja. Tule sovittamaan.
Jalaksen uudet Gore-Tex turvakengät sekä Tio-mallisto hyllyssä.
Vaihtomattopalvelumme saa kiitosta joustavuudestaan. Rimpauta, jos kiinnostaa vaikka vain väliaikaiseksi ratkaisuksi.
Huomaathan, että kaikkia verkkokaupassa olevia tuotteita ei ole hyllyssä. Varaudu muutaman päivän tai viikon odotteluun.

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Tule meille töihin - myyjä/autonkuljettaja sekä pesulatyöntekijä

Meidän kaltaisessamme pienessä perheyrityksessä eivät päivät ole samanlaisia onpa sitten kysymyksessä pesulatyö tai myynti.

Pesulatyöntekijän paikka on avoinna, koska vakituinen työntekijämme siirtyessä uusiin ympyröihin. Pääasiallinen tehtäväsi tulee olemaan viimeistelypuolella mm. silityksessä, mutta sinulla on asennetta tarttua kaikenlaisiin pesulatöihin. Toisinaan silittäjä saa suurin piirtein sukeltaa jonkun tylliunelman kerroksien sekaan. Toisinaan prässäri suhauttaa lähes silkkihansikkain höyryä silittääkseen 80 vuotta vanhaa kastemekkoa. Tarvittaessa tuuraat muita pesulatyöntekijöitämme heidän tehtävissää.

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Lasten työvaatteet – leikki on lapsen työtä

Kun myymälän ovesta tulee sisään lapsi silmät innosta hehkuen, tietää, että nyt on lähdetty ostamaan lapselle työvaatteita. Mikä saa heidät tulemaan työvaatteita myyvään liikkeeseen lastenvaateliikkeen tai urheilukaupan sijasta? Kaksi syytä. Isseellä tai äireellä on Dimexin työvaatteet ja juniori haluaa samanlaiset. Toinen syy on se, että työvaatteiden kestävyys ja mallien muotoilu on ihan omaa luokkaansa. Pikkutenavien vanhemmilla pyörii varmasti mielessä, että saisipa jälkikasvujen polvet ja kyynärpäät samanlaisesta kankaasta kuin aikuistenkin. Ja jos jälkikasvu saisi päättää, mieluummin maassa möyritään sellaisissa housuissa, joissa ei ole vain ommeltu kahta lahjetta yhteen. Kyllähän me aikuisetkin vaadimme jalkaamme stretchiä ja puseroissa liikkumista helpottavia leikkauksia. Ja se ulkonäkö!

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Rautalankaa kuoritakista

Lamppu on syttynyt! Tunnustan, että olen erittäin myöhäsyntyinen kuoritakki-idean ymmärtämisen suhteen. Lampun syttymiseen vaikutti, kun seurasin sivusta myymälän puolella yhtä myyntitapahtumaa. Asiakas oli tehnyt Anun kanssa jo riipputaskuhousuista kaupat, mutta tuumaili vielä puoliääneen, että ”tarttisin kyllä sadetakinkin”. Sadevaatteiden pito ei kuitenkaan oikein houkutellut. Anu nappasi rekistä Blåkläderin huomiovärisen kuoritakin, asiakas sovitti päälleen ja sanoi, että ”tämä on mun”.

Mietin, että jos asiakas ostaa noin vain parinsadan euron kuoritakin, jotakin on itseltäni jäänyt oppimatta. Aloin siis kuoria rautalankaa!

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Lahja isälle ja paapalle

Mitähän isä tykkäisi Blåkläderin fleecestä tai paappa Jalaksen helposti jalkaan vedettävistä talvisaappaista. Entä äiti Snickersin tyylikkäästä nahkaisesta korttikotelosta. Ai mutta nythän onkin isänpäivä. Noh, ehkä äitiäkään ei tule tarpeeksi muistettua muulloin kuin äitienpäivänä.

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Joustavat työhousut – kokemuksia stretch-housuista

LVI-yrittäjänä toimiva kaveri tuli ostamaan toisia 4-suuntaan joustavia riipputaskullisia turvahousuja ja kertoi kokemuksistaan. ”Teen tällä hetkellä pitkää päivää kellon ympäri. Olen pitänyt näitä housuja n. 1000 tuntia eivätkä ole kulahtaneet. Saumat eivät hierrä paikkoja ja kyykistelyn rajana on vain oma liikkuvuus.” Tämä kommentti liittyi Blåkläderin 1997-malliin. Käyttökokemusten jälkeen korkeahko hinta ei tuntunut enää niin kalliilta.

”Housu on joustava ja kevyt käyttää meidän töissämme. Materiaali on sopivan ohutta ja mikä parasta joustavaa. Hinta/laatu -suhde yllättävän hyvä.” Tämä kommentti liittyi puolestaan Snickersin 6251-housuun.

Jos tarkkailet työmailla miesten housuja, suurimmalla osalla housut näyttävät kuin pakanamaan kartalta. Ei niinkään erilaisten työssä tulleiden maali-, öljy- tai pikitahrojen vuoksi, vaan joustavat kangasosiot loistavat eri värisinä. Yleensä mustaa stretchiä on pyllynpäällä, polvissa, polvitaipeissa ja haaroissa. 4-way stretchit tarkoittavat, että itse housujen kangas joustaa neljään suuntaan. Tämän vuoksi nämä superjoustavat työhousut ovat yksiväriset, koska koko housu on stretchiä eikä vain tietyt osat housuissa. Polvisuojien kohdalla on näissäkin housuissa mustat alueet, sillä kovan kulutuksen vuoksi niiden pitää olla kestävää Corduraa.

Valinnanvaraa löytyy, sillä Blåkläderillä on tällä hetkellä 61 erilaista stretch-housua. Tässä luvussa on mukana niin äityshousut, multisuojatut kuin stretch-haalaritkin. Snickersillä stretch-housuja on kymmeniä erilaisia ja samoin Dimexillä. 4-way stretch-housut ovat viimeisintä huutoa.

Pesulassamme pestään yritysten työvaatteita. Pesulan flikkojen pikahaastattelu ja pesussa juuri olleiden joustavien työhousujen hypistely osoittaa, että merkillä on väliä. Hyvää ja halpaa ei ole olemassa. Vaikka Blåklädereitä, Snickersejä, Dimexejä ja Fristadseja onkin mukava myydä, kyllä pesussa oli myös muiden logoilla varustettuja housuja, joissa näkyi käytön jälkiä, mutta housut olivat silti säilyneet hyvässä kunnossa.

Ahkera pesu on elintärkeää joustaville kankaille, sillä elastaani heikkenee likaisena. Pesu myös palauttaa vaatteelle alkuperäisen mallin. Huuhteluaine on elastaanille kauhistus, sillä aine saattaa vaurioittaa elastaanin kuitua. Työvaatteiden pesussa tätä ongelmaa ei ole, sillä huuhteluainetta ei käytetä.

Reippaasti vain kokeilemaan joustavia työhousuja. Muista kyykkiä sovituskopissa, jotta huomaat jouuuuuustooooon.

Joustavaa työniloa!

Pyykkärin puoliso

Esim. Stretch-housu Blåkläder 1989

Joustavat housut

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Ollakko vai eikö olla – asiaa kasvomaskeista

Juupas, eipäs – ei ole ihme, että oikeuskansleri Pöystilläkin paloi niin sanotusti käämit koronaohjeistusten kanssa. Pyykkärin kristallipallo ei ollut liioin kovin kirkas keväällä, kun Dimex ilmoitti aloittaneensa kangasmaskien valmistuksen. Kiillotusliina piti ottaa käyttöön siinä vaiheessa, kun Kiuru liverteli maskipakosta. Sieltä täältä alkoi kuulua uutisia positiivisista koronatestituloksista, jotka aikuisten oikeasti eivät olleet asianosaisille ollenkaan positiivisia. 

Pyykkärikin tuumasi asiaa uudelleen kasvomaskien osalta. Jos kerran hyllystä löytyy käsidesiä, desinfektiopyyhkeitä ja pintojen desinfiointiainetta, niin keskitytäänpä seuraavaksi ihmisten yläkertaan eli kasvoihin.

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Koronakevään tuntoja - historian ensimmäinen pakkoloma

Koronakevään tuntoja - historian ensimmäinen pakkoloma

Oudon kummallinen kevät on takana. Ihmisten arki muuttui sananmukaisesti arjeksi. Juhlat poistettiin kalenterista ja niin myös kaikki juhliin liittyvät pesut: puvut, leningit, morsiuspuvut, pöytäliinat jne. Pesulan puolella oli ensimmäisen poikkeusviikon aikana hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Henkilökunta jousti upealla tavalla, heille iso kiitos. Pekkasia pidettiin pois, samoin vuosilomia etuajassa, siivottiin vähäisemmätkin nurkat. Selvittiin! Työvaate- ja kenkämyynti sen sijaa rullasivat eteenpäin. Olihan päätoimialoillamme, kuljetuksessa, maataloudessa ja rakentamisessa, kädet täynnä töitä. Desinfioivat pesuaineet ja kertakäyttökäsineet myytiin loppuun heti kättelyssä.

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Jalas Exalter – uudet mallit ovat vaan niin hyviä

Varreton vihreä, matalavartinen vihreä, varreton punainen, matalavartinen punainen. Kysymys ei ole ruusuista eikä muista hortensioista vaan uudesta Jalas Exalter -mallistosta. Kerrassaan loistavia kaikki tyynni!

Paras kuulemani todistaja lausunto kuuluu kaverille, joka tuli myymälään ja sanoi, että turvakengät, mutta ei Exalteria. Hänen jalassaan aiempi Exalter-malli oli ikävästi noussut kantapään kohdalta ylös. Kilttinä miehenä hän suostui kokeilemaan uutta mallia ja se oli siinä. ”Näm o mun.”

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Työvaatteet ja työkengät Pyykkärin verkkokaupasta

Viime keväänä Pyykkäri tuskaili, että taasko tehdään myymälässä remontti. Juuri 30 vuotta sitten tehtiin. Myymälästä tuli hieno! Eri tuotemerkit ovat nyt omina osastoinaan ja selkeämmin kuin ennen. Dimex-väki osaa suunnata heti oikeata logoa kohti etsimään Asenne-housuja. Blåkläder-porukka löytää maanmainiot stretch-housunsa ja varsinkin rakennusmiehet osaavat suunnistaa Snickersin hyllyjen ääreen. 

Entäs verkkokauppa?

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia
To Top