Blogi

Myymälän uutisia

Myymälä avoinna ma-to klo 8-17, pe 8-18, kesälauantaisin suljettu (1.6.-7.9. välisenä aikana)
Uusi erä Jalaksen II-laatuja rantautui to 4.7.
Dimex on uusimassa mallistoaan. Tule tutkimaan uusia versioita vanhoista tutuista työvaatteista.
Snickersiltä ja Blåkläderiltä paljon shortseja ja piraatteja.
Jalaksen Tempus-mallisto eli kevyet turvakengät on tämän päivän juttu.
Vaihtomattopalvelumme saa kiitosta joustavuudestaan. Rimpauta, jos kiinnostaa vaikka vain väliaikaiseksi ratkaisuksi.
Huomaathan, että kaikkia verkkokaupassa olevia tuotteita ei ole hyllyssä. Varaudu muutaman päivän tai viikon odotteluun.

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Tilaa jouluksi verkkokaupastamme

Jouluviikko on jo mielessä ja toimitusajat alkavat huolettaa. Posti ja Matkahuolto ovat molemmat luvanneet toimittaa paketit perille jouluksi, mikäli ne on lähetetty viimeistään keskiviikkona 20.12. Teethän tilauksesi mielellään jo tiistain aikana tai viimeistään keskiviikkoaamuna, jotta ehdimme pakata.

Kaikki verkkokaupan tuotteita ei ole hyllyssä. Dimexin ja Jalaksen kanssa emme ole pulassa, sillä mikäli verkkokauppatilaus tulee viimeistään maanantaiaamuna klo 8 (Dimex) tai tiistaiaamuna (Jalas), saamme paketin lähtemään keskiviikkona.

Jos haluat varmistua Blåkläderin, Snickersin, Fristadsin tai Hejcon tuotteiden hyllytilanteesta, lähetä viesti osoitteeseen info@pika-pesu.fi tai rimpauta numeroon 0400 444175. Tarkistamme tilanteen.

Muistathan myös lahjakorttimme. Kirjeenä lähettäminen alkaa olla riskirajoilla, mutta lahjakortti kulkee sutjakkaasti sähköpostissa vaikka suoraan lahjansaajalle.

Leppoisaa joulun aikaa!
Pyykkärin verkkokaupan väki

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Mikä ihmeen Gore-Tex?

Miksi luottaisin Gore-Tex -tuotteiden ylivoimaisuuteen ja pulittaisin tämän vuoksi sievoisesti enemmän euroja kuin jostakin muusta vedenpitävästä tuotteesta? Varsinkin, kun korvaavia, vedenpitäviä ja hengittäviä materiaaleja kehitellään kaiken aikaa.

Isä Wilbert ja poika Bob Gore olivat Jenkeissä melkoisia vilperttejä 70-luvulla ja kehittelivät kummallisen kalvon. Heitetäänpä vähän kemiaa kehiin. Katsopa peukalonkynttäsi. Gore-Tex -kalvossa on sen suuruisella alueella n. 1,4 miljardia huokosta. Jokainen tällainen huokonen on niin pieni, että vesipisara ei mahdu siitä sisään. Veijarit hoksasivat samalla, että kas, tehdään kuitenkin huokosista sen verran ”isoja”, että vesihöyrymolekyyli (=jalkahiki) mahtuu siitä ulos. No eihän tuo niin rakettitiedettä olekaan… no ehkä sittenkin.

Yksi syy, miksi Gore-Tex -kengät ja vaatteet ovat laadukkaita (ja maksavat) on W.L. Gore Ltd:n suurennuslasin alla oleminen. Jo se, että saa Gore-Tex -valmistuslisenssin, edellyttää melkoisen mankelin läpikäyntiä. Sen lisäksi vuosittain tehdään tehtaalle auditointi. Kaikki mahdolliset yksityiskohdat tarkistetaan: pintamateriaalit, saumat, vetoketjut, kengännauhat jne.

Entäs hoito?
Vaatteiden kohdalla ohjeeksi sanotaan, että pese Gore-Tex -vaatettasi säännöllisesti. Nuo miljardit pienet huokoset ”tukehtuvat”, jos niiden pintaan kertyy paksua likaa. Tämän vuoksi vaatetta ei kannata pestä yhdessä pajahousujen kanssa. Kulumista toki kannattaa pesun yhteydessä välttää eli sulje vetoketjut ja napit. Jos tuntuu, että esim. takin ominaisuudet ovat heikentyneet, kokeilepa laittaa kuivana (ja puhtaana) kuivausrumpuun 20 minuutin ajaksi.

Gore-Tex -kengät kannattaa suojata ennen käyttöä ja aina puhdistuksen suojasuihkeella tai hoitoaineella. Lue kuitenkin purkin sivussa oleva pieni präntti, saako ainetta käyttää Gore-Tex -kengille. Tällöin voi olla varma, että aine ei tuki pieniä huokosia.

Mitä tuotteita verkkokaupastamme löytyy?
Snickersin valikoimassa on kaksikin takkia. Toinen on kuoritakki (malli 1980) ja toinen toppatakki (malli 1981). Housut ovat kerrassaan kätevät. Riipputaskuhousuissa on irrotettava Gore-Tex -vuori (malli 6580).

Snickers Gore-Tex kuoritakki 1980   Snickers Gore-Tex talvitakki 1981  Snickers riipputaskuhousut Gore-Tex -vuorilla

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Lasten työvaatteet – leikki on lapsen työtä

Kun myymälän ovesta tulee sisään lapsi silmät innosta hehkuen, tietää, että nyt on lähdetty ostamaan lapselle työvaatteita. Mikä saa heidät tulemaan työvaatteita myyvään liikkeeseen lastenvaateliikkeen tai urheilukaupan sijasta? Kaksi syytä. Isseellä tai äireellä on Dimexin työvaatteet ja juniori haluaa samanlaiset. Toinen syy on se, että työvaatteiden kestävyys ja mallien muotoilu on ihan omaa luokkaansa. Pikkutenavien vanhemmilla pyörii varmasti mielessä, että saisipa jälkikasvujen polvet ja kyynärpäät samanlaisesta kankaasta kuin aikuistenkin. Ja jos jälkikasvu saisi päättää, mieluummin maassa möyritään sellaisissa housuissa, joissa ei ole vain ommeltu kahta lahjetta yhteen. Kyllähän me aikuisetkin vaadimme jalkaamme stretchiä ja puseroissa liikkumista helpottavia leikkauksia. Ja se ulkonäkö!

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Rautalankaa kuoritakista

Lamppu on syttynyt! Tunnustan, että olen erittäin myöhäsyntyinen kuoritakki-idean ymmärtämisen suhteen. Lampun syttymiseen vaikutti, kun seurasin sivusta myymälän puolella yhtä myyntitapahtumaa. Asiakas oli tehnyt Anun kanssa jo riipputaskuhousuista kaupat, mutta tuumaili vielä puoliääneen, että ”tarttisin kyllä sadetakinkin”. Sadevaatteiden pito ei kuitenkaan oikein houkutellut. Anu nappasi rekistä Blåkläderin huomiovärisen kuoritakin, asiakas sovitti päälleen ja sanoi, että ”tämä on mun”.

Mietin, että jos asiakas ostaa noin vain parinsadan euron kuoritakin, jotakin on itseltäni jäänyt oppimatta. Aloin siis kuoria rautalankaa!

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Joustavat työhousut – kokemuksia stretch-housuista

LVI-yrittäjänä toimiva kaveri tuli ostamaan toisia 4-suuntaan joustavia riipputaskullisia turvahousuja ja kertoi kokemuksistaan. ”Teen tällä hetkellä pitkää päivää kellon ympäri. Olen pitänyt näitä housuja n. 1000 tuntia eivätkä ole kulahtaneet. Saumat eivät hierrä paikkoja ja kyykistelyn rajana on vain oma liikkuvuus.” Tämä kommentti liittyi Blåkläderin 1997-malliin. Käyttökokemusten jälkeen korkeahko hinta ei tuntunut enää niin kalliilta.

”Housu on joustava ja kevyt käyttää meidän töissämme. Materiaali on sopivan ohutta ja mikä parasta joustavaa. Hinta/laatu -suhde yllättävän hyvä.” Tämä kommentti liittyi puolestaan Snickersin 6251-housuun.

Jos tarkkailet työmailla miesten housuja, suurimmalla osalla housut näyttävät kuin pakanamaan kartalta. Ei niinkään erilaisten työssä tulleiden maali-, öljy- tai pikitahrojen vuoksi, vaan joustavat kangasosiot loistavat eri värisinä. Yleensä mustaa stretchiä on pyllynpäällä, polvissa, polvitaipeissa ja haaroissa. 4-way stretchit tarkoittavat, että itse housujen kangas joustaa neljään suuntaan. Tämän vuoksi nämä superjoustavat työhousut ovat yksiväriset, koska koko housu on stretchiä eikä vain tietyt osat housuissa. Polvisuojien kohdalla on näissäkin housuissa mustat alueet, sillä kovan kulutuksen vuoksi niiden pitää olla kestävää Corduraa.

Valinnanvaraa löytyy, sillä Blåkläderillä on tällä hetkellä 61 erilaista stretch-housua. Tässä luvussa on mukana niin äityshousut, multisuojatut kuin stretch-haalaritkin. Snickersillä stretch-housuja on kymmeniä erilaisia ja samoin Dimexillä. 4-way stretch-housut ovat viimeisintä huutoa.

Pesulassamme pestään yritysten työvaatteita. Pesulan flikkojen pikahaastattelu ja pesussa juuri olleiden joustavien työhousujen hypistely osoittaa, että merkillä on väliä. Hyvää ja halpaa ei ole olemassa. Vaikka Blåklädereitä, Snickersejä, Dimexejä ja Fristadseja onkin mukava myydä, kyllä pesussa oli myös muiden logoilla varustettuja housuja, joissa näkyi käytön jälkiä, mutta housut olivat silti säilyneet hyvässä kunnossa.

Ahkera pesu on elintärkeää joustaville kankaille, sillä elastaani heikkenee likaisena. Pesu myös palauttaa vaatteelle alkuperäisen mallin. Huuhteluaine on elastaanille kauhistus, sillä aine saattaa vaurioittaa elastaanin kuitua. Työvaatteiden pesussa tätä ongelmaa ei ole, sillä huuhteluainetta ei käytetä.

Reippaasti vain kokeilemaan joustavia työhousuja. Muista kyykkiä sovituskopissa, jotta huomaat jouuuuuustooooon.

Joustavaa työniloa!

Pyykkärin puoliso

Esim. Stretch-housu Blåkläder 1989

Joustavat housut

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Koronakevään tuntoja - historian ensimmäinen pakkoloma

Koronakevään tuntoja - historian ensimmäinen pakkoloma

Oudon kummallinen kevät on takana. Ihmisten arki muuttui sananmukaisesti arjeksi. Juhlat poistettiin kalenterista ja niin myös kaikki juhliin liittyvät pesut: puvut, leningit, morsiuspuvut, pöytäliinat jne. Pesulan puolella oli ensimmäisen poikkeusviikon aikana hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Henkilökunta jousti upealla tavalla, heille iso kiitos. Pekkasia pidettiin pois, samoin vuosilomia etuajassa, siivottiin vähäisemmätkin nurkat. Selvittiin! Työvaate- ja kenkämyynti sen sijaa rullasivat eteenpäin. Olihan päätoimialoillamme, kuljetuksessa, maataloudessa ja rakentamisessa, kädet täynnä töitä. Desinfioivat pesuaineet ja kertakäyttökäsineet myytiin loppuun heti kättelyssä.

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Jalas Exalter – uudet mallit ovat vaan niin hyviä

Varreton vihreä, matalavartinen vihreä, varreton punainen, matalavartinen punainen. Kysymys ei ole ruusuista eikä muista hortensioista vaan uudesta Jalas Exalter -mallistosta. Kerrassaan loistavia kaikki tyynni!

Paras kuulemani todistaja lausunto kuuluu kaverille, joka tuli myymälään ja sanoi, että turvakengät, mutta ei Exalteria. Hänen jalassaan aiempi Exalter-malli oli ikävästi noussut kantapään kohdalta ylös. Kilttinä miehenä hän suostui kokeilemaan uutta mallia ja se oli siinä. ”Näm o mun.”

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia

Työvaatteet ja työkengät Pyykkärin verkkokaupasta

Viime keväänä Pyykkäri tuskaili, että taasko tehdään myymälässä remontti. Juuri 30 vuotta sitten tehtiin. Myymälästä tuli hieno! Eri tuotemerkit ovat nyt omina osastoinaan ja selkeämmin kuin ennen. Dimex-väki osaa suunnata heti oikeata logoa kohti etsimään Asenne-housuja. Blåkläder-porukka löytää maanmainiot stretch-housunsa ja varsinkin rakennusmiehet osaavat suunnistaa Snickersin hyllyjen ääreen. 

Entäs verkkokauppa?

Lue koko juttu
Lue Pyykkärin blogia
To Top